Bella Vista ★★★

tivat, montenegro – horvaatia

Hotellist

Asukoht

  • Kaugus liiva-kiviklibu rannast on umbes 300 m
  • Kaugus kuurordi keskusest on umbes 4 km (Budva)
  • Kaugus lennujaamast umbes 24 km (Tivat)
  •  Hotell asub elava tänava läheduses

Hotell

  • Renoveeritud 2011 a
  • Hotell koosneb peahoonest
  • Tubade arv – 44
  • Pearestoran
  • A' la Carte restoran (lisatasu eest)
  • Kohvik (lisatasu eest)
  • WiFi (paiguti hotelli territooriumil)
  • Pesumaja (lisatasu eest)
  • Arst väljakutse alusel (lisatasu eest)
  • Pagasiruum
  • Parkla
  • Lamamistoolid rannas (lisatasu eest)
  • Päikesevarjud rannas (lisatasu eest)
  • Rannarätikud rannas (lisatasu eest)
  • Hotelli ametlik kategooria – 4*

Toad

Standard

  • Toa suurus umbes 20 m2
  • Dušš
  • WC
  • Föön
  • Rõdu või terrass
  • Konditsioneer(reguleeritav)
  • Telefon
  • Televiisor
  • Minibaar (lisatasu eest)
  • Seif
  • WiFi
  • Maksimaalne majutus – 2

Stuudio

  • Toa suurus umbes 20 m2
  • Dušš
  • WC
  • Föön
  • Rõdu või terrass
  • Konditsioneer(reguleeritav)
  • Telefon
  • Televiisor
  • Minibaar (lisatasu eest)
  • Seif
  • WiFi
  • Kööginurk
  • Maksimaalne majutus – 3

Apartment

  • Toa suurus umbes 40 m2
  • Elutuba lahtikäiva diivaniga
  • Dušš
  • WC
  • Föön
  • Rõdu või terrass
  • Konditsioneer(reguleeritav)
  • Telefon
  • Televiisor
  • Minibaar (lisatasu eest)
  • Seif
  • WiFi
  • Kööginurk
  • Maksimaalne majutus – 4

Aktiivne puhkus

  • Jõusaal
  • Jacuzzi (lisatasu eest)
  • Saun (lisatasu eest)
  •  Hotelli lähedal asub veepark (hotellis "Mediteran", lisatasu eest)

Lastele

  • Beebivoodi
  • Beebitool restoranis

Hotelli toitlustus

  • Olemasolevad toitlustustüübid: Hommikusöök, Hommiku- ja õhtusöök

Märkused

  • Hotelli kirjelduses märgitud toitu ja jooke serveeritakse hotelli juhtkonna poolt kehtestatud kontseptsiooni alusel lisatasu eest, sõltuvalt broneeritud toitlustustüübist.
  • Informatsioon hotelli kirjelduse, hotelli teenuste, nende aegade ja hindade kohta võib muutuda
  • Kodulehekülg: www.bellavista.me
  • (Hotelli kodulehel leitavat informatsiooni haldab ja ajakohastab hotell. Reisikorraldajal puudub vastutus antud veebilehel avaldatud teabe kohta)

Montenegro – mägedest ümbritsetud looduslik ja ajalooline aare

Lühitutvustus

  • Pindala – 14 026 m2
  • Rahvaarv – 622 400 (2015)
  • Pealinn – Podgorica
  • Raha – euro
  • Keel – montenegro keel
  • Religioon – valdav enamus rahvastikust on õigeusklikud ning moslemeid on ligi 20 %

Noppeid ajaloost

Montenegro ajalugu ulatub IV sajandisse eKr. Montenegros elasid illüürlaste hõimud, kes vallutati I sajandil roomlaste poolt. Hiljem asusid erinevatel perioodidel riigi territooriumile elama slaavlased ja XV sajandi lõpus sai see Osmani impeeriumi osaks. See maa on läbi teinud ka mitmeid omariikluse perioode: XI sajandil oli siin keskaegne Dukljani kuningriik, XIV-XV sajanditel Zeta Vürstkond, alates 1878. aastast Montenegro Vürstkond ja aastatel 1910-1916 Montenegro kuningriik. 1918. aastal liideti Montenegro Serbiaga ja pärast Teist Maailmasõda kuulus riik 45 aastat Jugoslaavia Föderatsiooni koosseisu. 1991. aastal algas Balkani poolsaarel kodusõda, riik oli veel mõnda aega liidetud Serbiaga ja alles 2006. aasta 3. juunil kuulutas Montenegro välja iseseisvuse.

Rahvusköök

  • Kacamak (polenta) – pehme ja toitev tatra-, odra- või maisijahust kakk, mida serveeritakse juustu ja hapupiimaga. See roog on iseloomulik Balkani riikidele ja Türgile. Montenegros pakutakse seda pea igas rahvusrestoranis, rooga valmistatakse ka kartuliga.
  • Cicvara – ahjus jahuga küpsetatud noore lehma (kajmak) piim. See on väga toitev roog. Kuigi selle valmistamine ei tundu eriti põnev, maitseb see väga hästi. Serveeritakse keedukartuli või hapupiimaga.
  • Japraci – roog, mis meenutab kapsarulle. Selle valmistamiseks kasutatakse kohaliku juurvilja rastan lehti, liha, riisi ja mitmesuguseid maitseaineid. Teistes Balkani poolsaare riikides pakutakse veelgi mitmekesisemaid japrac’i variante, näiteks pipraga, guljašiga, pilafiga jm.
  • Montenegro talleliha piimas – liha keedetakse piimas koos maitseainete ja kartuliga. Montenegro põhjapoolses osas peetakse seda väga tähtsaks roaks, mida valmistatakse erilisteks puhkudeks.
  • Podgorica Popeci – juustuga või sinkidega kajmak või pršuto pikitud vasikapraad, mida pärast hautamist praetakse veel õlis. Selline toiduvalmistamine võimaldab nautida roa krõbedat koorikut ja pehmet sisu.

Majutusinfo

Kõige populaarsemad Montenegro kuurordid arenevad viimastel aastatel kiiresti: ehitatakse uusi hotelle, renoveeritakse vanu komplekse ning parandatakse kuurortide infrastruktuuri. Riigi majutusasutused on jaotatud kategooriatesse vastavalt tärnide arvule, sagedamini kohtab siin kolme- ja neljatärnilisi hotelle. Rohkemate tärnidega hotellid on tavaliselt uued või renoveeritud ning asuvad merele lähemal. Kahe- ja kolmetärnilised hotellid asuvad rannast kaugemal ning on tavaliselt väiksemad, aegunud interjööriga ehitised. Mõnel hotellil, eriti kesklinnas, on väike territoorium või puudub see üldse ning samuti pole neis väli- või sisebasseine. Enamik Montenegro majutusasutustest pakuvad hommikusööki või hommiku- ja õhtusööki. Paljudes hotellides ei kehti „kõik hinnas“ süsteem. Kõikides riigi majutusasutustes pakutakse Euroopa standarditele vastavaid teenuseid. Populaarne on ka majutus privaatsetes apartementides, mida klassifitseeritakse samuti tärnide arvu järgi. Montenegro rannad on avalikud ja tasuta sissepääsuga. Randades on võimalik lisatasu eest rentida lamamistoole ja päikesevarjusid. Mõned rannikuäärsed hotellid omavad rannaala, mida saavad kasutada ainult selle hotelli külastajad, lamamistoole ja päikesevarjusid pakutakse seal tihti lisatasuta.

Hea teada!

Tööaeg. Montenegros on tavaliseks tööajaks kell 09: 00-21: 00. Toidu- ja tööstuskaupade kauplused on avatud 06: 00-21: 00. Postkontorid ja pangad teenindavad kliente ajavahemikul 08: 00-20: 00. Tõsi küll, suviti töötavad turistide poolt enim külastatud kohtades mõned kauplused kuni keskööni ning kauem töötavad ka pangad.

Jootraha. Tasu teenindamise eest ei ole hotellides ja restoranides arvele lisatud. Seetõttu on 10% suurune jootraha tänuks hea teeninduse eest Montenegro teenindavale personalile. Väikepoodides arvestatakse sellega, et peenrahas tagasi antava raha jätab ostja müüjale.

Transport. Montenegro on väike riik, mistõttu on seal viibides lihtne sõita erinevatesse linnadesse ja kuurortidesse. Selleks sobivad regulaarselt liikuvad bussid, mis ühendavad omavahel riigi kõiki peamisi punkte. Samuti on siin palju autorendi pakkumisi. Kuid seoses kohaliku liikluskultuuriga soovitame hästi järele mõelda, kas soovite ise autot juhtida. Lõbusaks vahelduseks võiksid olla ka rongid, kuid see transpordivõrk on Montenegros suhteliselt vähe arenenud.

Piirangud. Vaatamata sellele, et Montenegrot loetakse väga sõbralikuks ja ohutuks riigiks, on Kotoris, Budvas või Sveti-Stefanis palju kerjuseid ja taskuvargaid, sellepärast tuleb asjadel rahvarohketes kohtades eriti hoolikalt silm peal hoida.

Kingitused.Parimaks suveniiriks Montenegrost on kohalik toit: juust, oliiviõli ja traditsiooniline vein, samuti on ka kohalike käsitöömeistrite looming suurepäraseks kingiks kodustele ja sõpradele.

Tunnetage Montenegrot

Montenegros valitseb suursugune loodus, parim viis selle nautimiseks on minna matkama, külastada rahvusparke ja rännata rohelistel rannikutel. Montenegro rahvusköök on segu lähiriikide roogadest, kuid maa on selle üle uhke. 2014. aastal võeti vastu otsus lüüa kiirtoiduhiiglase McDonalds’i nina ees uks täielikult kinni. Siin viibides tasub maitsta kohalikku toitu. Riigis, mis on kolm korda väiksem kui Eesti, on 117 supelranda, mida paitab soe Aadria meri. Suplemisele ja veespordile tasub puhkuse jooksul palju aega pühendada. Montenegro ajalugu on pikk ja mitmepalgeline – selle kohta annab tunnistust rikkalik ajaloopärand, iidne arhitektuur ja linnad, kus võib end tunda nagu oleksite minevikus.